Keskkonnahariduse andmebaas aitab loodust tundma õppida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnahariduse andmebaasi koduleht.
Keskkonnahariduse andmebaasi koduleht. Foto: www.keskkonnaharidus.ee

Keskkonnaministeeriumi eestvõttel on valminud kodulehekülg

www.keskkonnaharidus.ee

, kus on ülevaade Eestis keskkonnaharidust pakkuvate asutuste ning nende õppekavasid toetavate programmide kohta.


«Kodulehe eesmärk on pakkuda hõlpsasti kättesaadavaid abimaterjale nendele õpetajatele, kes tahavad lastele loodus- ja keskkonnatarkust jagada ka väljaspool koolitunde ja klassiruume,» ütles keskkonnaministeeriumi keskkonnahariduse peaspetsialist Kristi Põllumäe.

Ta lisas, et ka kodulehe koostamisel lähtuti eeskätt selle kasutamise lihtsusest.

«Kohe avaküljel on Eesti maakondade kaart. Kui sealt valida otsitav maakond ja sellel klõpsata, siis leiab selle piirkonna looduskeskused koos nende pakutavate õppeprogrammidega,» selgitas Põllumäe. «Kuid otsinguvõimalusi on mitu ehk koolid koos õppematerjalidega on leitavad ka kodulehekülje menüüde kaudu.»

www.keskkonnaharidus.ee andmebaas on abiks kogu aastaks õuesõppetundide planeerimisel. Siit saab materjale nii tundide läbiviimiseks kui ka näiteks loodusmatkade korraldamiseks. Samas leiab andmebaasist ka sobiva loodushariduskeskuse, kuhu saab õpilaste või isegi lasteaialastega loodustarkuse kogumiseks kohale minna. Näiteks neile, kes tunnevad huvi soode ja rabade vastu, pakub kodulehekülg kohad, kus neid saab kõige paremini tundma õppida. Enne matkale minekut saab vajalikud töölehed kaasa trükkida.

Andmebaasi otsingusüsteemi kaudu on võimalik leida sobivad materjalid vanuse, piirkonna ja teema järgi.

Praegu on andmebaasis 49 loodushariduskeskust ning üle 130 programmi.
Lisaks suurele hulgale õppeprogrammidele leiab ka keskkonnaharidusliku sisuga õppematerjale või viiteid nendele.

«Huvi andmebaasi vastu kasvab, kasutajaid lisandub iga päevaga,» ütles Põllumäe. Ainuüksi sel kuul on seda külastatud üle 3600 korra.

«Kui keegi pakub keskkonnaharidusliku sisuga programme, kuid teda ei ole veel andmebaasis, siis võiks ta keskkonnaministeeriumi keskkonnahariduse bürooga ühendust võtta,» märkis ta.

Andmebaasi kodulehekülge haldab keskkonnaministeerium, selle valmimist toetas SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles