Uuele teelõigule jääb ette üle 400 puu

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatee.
Metsatee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kukruse-Jõhvi teelõigu rekonstrueerimiseks võetakse tee äärest maha üle neljasaja puu ja hulk põõsaid, haljastuse hilisemaks taastamiseks on koostatud eraldi projekt.


«Maha võetakse ainult need puud, mis tee-ehitusele ette jäävad - nii vähe kui võimalik,» kinnitas maanteeameti ehitusosakonna projektijuht Veiko Juudas Põhjarannikule.

Kahel pool teed kokku läheb mahavõtmisele 422 puud, kinnitas Juudas, lisaks põõsad, mille kohta arvudes eraldi arvestust ei peeta.

Juudase sõnul on enamik neist puudest-põõsastest liiklussaastest kahjustatud.

«Uut haljastust kavandades - selle jaoks on koostatud eraldi maastikukujunduse projekt - võetigi arvesse, et asemele tuleb istutada sellised taimed, mis on õhusaastele vastupidavamad,» rääkis ta.

Kõrghaljastusena nähakse ette istutada piirkonnale iseloomulikke puuliike: arukaske ja torkavat kuuske. Kavas on istutada 78 puud, 3742 põõsast ning 730 kuuseheki taime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles