Komodo hiidsisalikud tapsid Indoneesia saarel kaluri

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komodo draakon.
Komodo draakon. Foto: AP / Scanpix

Kaks maailma suurimat roomajat, Komodo varaani, tapsid Komodo saarel mehe, kes sattus puuvilju otsides hiidsisalike elupaiga lähedale.

Hiidvaraanid (Varanus komodoensis) hammustasid suhkruõunu korjanud 31-aastast Muhamad Anwari jalga, kätesse, rindkeresse ja kaela ning mees suri verekaotuse tõttu teel naabersaare Florese haiglasse, vahendas Guardian.

Komodo, Rinca, Florese ja Gil Motangi saared on kuni kolmemeetriseks kasvavate roomajate looduslik asuala. Komodo saarel elab sisalike kõrval ka hinnanguliselt 2000 püsielanikku ja seal asub UNESCO maailmapärandi koosseisu kuuluva rahvuspargi keskus.

Isased sisalikud kasvavad kuni kolme meetri pikkuseks ja saavutavad kuni 70-kilose kaalu. Neil on 26 teravate sälkudega hammast ja võimas saba. Hiidvaraani ila sisaldab ligi pooltsadat ülimürgist bakterit, mis mõjub suuremale elusolendile saatuslikult mõne tunniga.

Looduses elab umbes 4000 Komodo varaani, kuid vaatamata ohustatud liigi vähesusele, on hiidsisalike rünnakud inimestele viimastel aastatel sagenenud.

Viimane surmaga lõppenud rünnak toimus kahe aasta eest, kui üks Komodo varaan tappis kaheksa-aastase poisi. Eelmisel kuul ründasid hiidsisalikud kohalikku pargivahti, kellel õnnestus siiski eluga pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles