Darwini «Liikide tekkimine» ilmub esmakordselt eesti keeles

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Liikide tekkimise» tiitelleht
«Liikide tekkimise» tiitelleht Foto: Tartu Ülikool

Neljapäeval esitletakse Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis Charles Darwini esmakordselt eestikeelsena ilmuvat «Liikide tekkimist».

Darwini «Liikide tekkimist» peetakse üheks mõjusaimaks loodusteaduslikuks raamatuks maailmas alates selle ilmumisest 1859. aastal, mil Londonis müüdi ühe päevaga läbi esimese trüki kõik 1250 eksemplari, teatas Tartu Ülikool.

Raamatu üks toimetajatest, TÜ geoloogia osakonna vanemteadur Oive Tinn ütleb, et «Liikide tekkimine» on loodusteaduste alusteos, millega ka tänapäeval ei suuda konkureerida ükski teooria ega hüpotees.

Raamat ilmub Eesti Looduseuurijate Seltsi sarjas «Loodusteaduste klassikuid». Varem on selles sarjas ilmunud Darwini autobiograafia (2006). Teadaolevalt on eesti keel neljakümnes keel, millesse see teos on tõlgitud.

Raamatu tõlkis Mart Niklus, toimetasid Mart Viikmaa, Ivar Puura ja Oive Tinn. Raamatu väljaandmist toetasid Eesti Looduseuurijate Selts ja SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles