Ravil käinud merikotkas püsib Suursoos

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terveks ravitud kotka vabastamine Emajõe-Suursoos 7. septembril. Linnu lasi pealtvaatajate ees vabadusse veterinaar ning Eestimaa Looduse Fondi ekspert Madis Leivits.
Terveks ravitud kotka vabastamine Emajõe-Suursoos 7. septembril. Linnu lasi pealtvaatajate ees vabadusse veterinaar ning Eestimaa Looduse Fondi ekspert Madis Leivits. Foto: Margus Ansu

Vigastuse järel maaülikooli loomakliinikus ravi saanud ning nädal tagasi Emajõe Suursoos vabaks lastud merikotkas pole palju kaugemale liikunud. Lind on elus ja kosub üsna vabastamiskoha lähistel.

Kotkauurija Urmas Sellis ütles, et lind asub praegu kõigest paar kilomeetrit Suursoo külastuskeskusest idas. Liikunud on ta paarisaja meetri kaupa. «Ilmselt saab ta seal hästi süüa,» oletas Sellis.

Veel arvas ta, et kotkas lähiajal minema ei lenda ja kohaneb, kuid suue linnu edasisi käike ootavad kotkauurijad huviga. Nimelt pole ühelegi terveks ravitud kotkale Eestis varem raadiosaatjat seljale kinnitatud ja tema saatus on erilise tähelepanu all.

Suursoosse kotkas Sellise hinnangul siiski lõplikult pidama ei jää. Nimelt pidi kotkastel olema väga hea suunataju ning kutse kisub neid oma sünnipaika tagasi.

Huvilised saavad kotka teekonda jälgida ka ise Looduskalendri ning kotkaklubi veebilehtedel rubriigis «Rändekaart». Et nime vabastatud linnule sel korral ei pandud, leiab tema asukoha kaardil linnu «Nimetu» alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles