Saaremaal luuakse Koimla looduskaitseala

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodus. Pilt on illustratiivne.
Loodus. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Saaremaal Lümanda vallas on loomisel Koimla looduskaitseala, mille kaitse-eeskirja eelnõu pannakse avalikule väljapanekule järgmisel nädalal.

Koimla looduskaitseala moodustatakse seoses vajadusega tagada Natura 2000 võrgustikus ebapiisavalt esindatud «Loodusdirektiivi» elupaigatüüpide kaitse, kirjutab Saarte Hääl.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni kaitseplaneerimise spetsialist Gunnar Raun ütles, et loodav kaitseala on kompaktne 31,5 ha suurune riigimetsa tükk, mille põhilisteks loodusväärtusteks on soostuvad soo-lehtmetsad ja rohunditerikkad kuusikud.

Koimla looduskaitseala moodustamise eelnõu dokumentide avalik väljapanek toimub 17. septembrist kuni 30. septembrini keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni Kuressaare kontoris Tallinna 22 ning Lümanda vallavalitsuses.

Eelnõu dokumendid on varem üks kord juba avalikustatud, kuid seoses nõuete täienemisega tuleb Rauna sõnul teha nüüd uus avalikustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles