Üleskutse: märka kevadet!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on talvine lumekupp (Eranthis
hyemalis) TÜ botaanikaaias.
Pildil on talvine lumekupp (Eranthis hyemalis) TÜ botaanikaaias. Foto: Katrin Mäeots

Reedel, kevadisel pööripäeval kell 13.44 algas astronoomiline kevad. Postimees.ee kutsub lugejaid jagama teistega oma kevadeootusi, samuti ootame teie pilte kevade saabumise tähistamisest ja märkidest, et pikk ja pime talv on selleks korraks läbi saamas.


Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Merike Merilain märgib nädalavahetuse ilmaprognoosis, et pööripäev tänavu siiski kevadilma ei too ning üldse tuleb tegelik algus igal aastal isemoodi.



Mullusel lumetul ja soojal talvel polnud üldse mingeid piiritulpasid; 2007. aastal hüppas ööpäeva keskmine õhutemperatuur 1. märtsil plusspoolele ja sinna ta jäigi; 2006. aastal algas pööripäeva paiku nädalane külmalaine.



Tänavuseks kevade alguse eripäraks on külluslik lumikate, mis Kagu-Eestis ulatub üle 50 cm, ja senini suhteliselt kõrge õhutemperatuur (paar kraadi üle keskmise, nullilähedane või natuke külmem). Ühetasase temperatuuri käigu juures on ilm ise hüpanud küll kõrgrõhu äärealal, küll tsükloni südames. Rahvasuu lohutab, et märtsi muutlikud ilmad tõotavad ilusat maid. Loodame!



Postimees.ee ootab lugejate kevadeootusi ja -soove selle loo kommentaaridesse, vahvaid pilte aga e-aadressile 1339@postimees.ee. Huvitavamad pildid paneme teistelegi vaatamiseks välja Postimees.ee galeriisse. Kindlasti märkige saatmisel pildile juurde selle autor ning lühike kirjeldus, mis pildil kajastub ning kus see tehtud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles