Vene kalamehed jätavad Narva õngitsejad lõhest ilma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe.
Lõhe. Foto: Reuters / Scanpix

Narva jõest spinninguga lõhet püüdvad harrastuskalurid on nördinud, et Venemaa poolel lastakse püügihooajal võrgud jõkke ja tõmmatakse see lõhest tühjaks.

MTÜ Pühajõe Forell juhatuse liige Argo Kasemaa ütles Põhjarannikule, et Venemaa poolel on Narva hüdroelektrijaamast Narva jõe suudmeni võrgupüük lubatud ainult hilissügisel sugukala püügiks ja sellega peaksid tegelema Ivangorodi kalakasvatuse teadlased. Praegu pole lõhemari veel valmiski, aga Vene poolel on sellele vaatamata juulis ja augustis kolmel korral võrgud sisse lastud.

«Ühel kolmest tänavusest võrgupüügikorrast olid võrgud lausa kolm päeva jões. Jõgi tõmmatakse lõhest puhtaks ja siinsed kalurid ei näe varsti enam mõtet kalastuskaarti ostagi,» ütles Kasemaa, kes pöördus selle murega ka keskkonnaministeeriumi poole, kust aga öeldi, et Eesti inspektorid Venemaal toimuvat ebaseaduslikku püüki takistada ei saa.

Kasemaa arvates võiks Peipsi järve kalavarude kasutamist reguleeriv Eesti-Vene koostöökomisjon laiendada oma tegevust ka Narva jõele, et lõhet jätkuks mõlema poole hobikaluritele.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome ütles, et kuna Narva jõel suuremahulist tööndupüüki ei toimu – Eesti poolel lubatakse lõhet püüda üksnes harrastajatel spinningu ja lendõngega –, siis ei ole peetud ka vajalikuks laiendada lepingut Narva jõe kalavarude kasutamise reguleerimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles