Ilmatargad ennustavad pehmet sügist ja külma talve

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ilmatargad ennustavad tänavuse kesise suve järel pehmet sügist ja külma talve, et järgmine suvi saaks taas tulla soe ja päikeseline, kirjutab Õhtuleht.

Põlvamaa noore ilmahuvilise Aleksander Lumi sõnul tuleb sügis praeguste märkide järgi üle keskmise pikk, pehme ja pigem kuiv. Pärnumaa tuntud ilmatark Ilmar Tiismaa alustas ennustust aga vihmateadetega, kuid ütles, et suveilmad peaksid kestma vähemalt septembrini ning nii september kui oktoober tulema suhtelised ilusad.

Aastaid ilma jälginud saarlane Margus Arge võrdles tänavust aastat 1987. aastaga. «Tavaliselt polegi nii palju kollaseid lehti, suvi on nii lühike olnud, ehk tulevad soojemad ilmad. Nagu 1987. Siis oli ka sajusuvi, august andis õnneks sel aastal järele. Septembri algusesse ootan ma veel sooja,» ennustas ta kaunist vananaistesuve ja lisas, et talv tuleb seejärel üsna külm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles