Reporter.ee: saarlane leidis koduõuelt hülgepoja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarlane leidis koduõuelt hülgepoja
Saarlane leidis koduõuelt hülgepoja Foto: Reporter.ee

Salme küla Saaremaal on viimasel ajal paistnud silma haruldaste leidudega. Hiljaaegu leiti jalgrattatee rajamisel vanaaegse laeva sõrestik, täna hommikul üllatas külarahvast visiidile tulnud hülgepoeg.

Keskkonnaspetsialistid toimetasid hülgepoja lõunapaiku Lõu lahe äärde ja lasid vette tagasi, vahendas Reporter.ee videolõik.

Kuigi hülgepoeg ei tahtnud kaldast kaugemale ujuda, oli looduskaitsebioloog Rein Nellis veendunud, et ta saab uues kohas hakkama. Bioloogi sõnul ei ole hülgepoegade maismaale tulemine tavaline nähtus. Samas olla Salme vallavanema sõnul varemgi hülgeid alevikku sattunud.

Kui keegi veel maismaal hüljest kohtab, siis tasub helistada kohaliku keskkonnateenistuse numbril, sest kuival maal hülgel erilist elulootust ei ole, teatas uudistesaade. Samas ei maksa hüljest ka palja käega katsuda, sest nende süljes leiduvad bakterid võivad põhjustada liigesehaigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles