Piltuudis: üheksavägine kasvas Põlvamaal tavatult kõrgeks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme meetrini kasvanud üheksavägine Põlvamaal Ahjal. Kõrval aia perenaine Inge Pind.
Kolme meetrini kasvanud üheksavägine Põlvamaal Ahjal. Kõrval aia perenaine Inge Pind. Foto: Arvi Pikner

Näib, et tänavune vihmane ja jahe suvi annab mõnedele taimedele oodatust suurema kasvuhoo. Kui möödunud nädalal kirjutas tuli teade enam kui kahe meetri kõrgusest üheksavägisest Kundas ning kahe ja poole meetrisest taimest Viljandimaal, siis täna saabus teade Põlvamaalt, kus sama taim on sirgunud juba enam kui kolme meetri pikkuseks.

Taim kasvab Ahjal Inge Pinnu (pildil) koduaias. Rahvameditsiinist lugu pidav pererahvas tõi kaks üheksavägise taime möödunud aastal Soomest. Neist üks on üsna madal, teine aga juba kolm meetrit kõrge ning kasvab mühinal edasi.

Mingit suuremat hoolt temaga ei ole. «Istuta maha ja ütle vahest mõni hea sõna,» lausus Pinnu elukaaslane Arvi Pikner. Tema sõnul piirdub looduses üheksavägise kasv enamasti ühe meetriga. Möödunud nädalal pilti tehes oli taime pikkus paar sentimeetrit alla kolme meetri. Nüüd ulatub see aga kolmest meetrist kõrgemale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles