Politseinikud tõttasid luigeperele appi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull aitas luigeperel ohutult Riia maanteed ületada ja turvas linde Vambola tänaval.
Politseipatrull aitas luigeperel ohutult Riia maanteed ületada ja turvas linde Vambola tänaval. Foto: Urmas Taul

Eile hommikul said Pärnus Raeküla linnaossa sattunud inimesed osa harvanähtavast vaatepildist, kuidas politseipatrull luigeperet eskordib, peatades selleks liikluse isegi rahvusvahelisel Via Baltica magistraalil.

Suursuguse olekuga valgetest lindudest vanemad ja nende kuus halli karva järeltulijat astusid eile kella 10.30 paiku tähtsal sammul politseinike kaitse all üle Riia maantee ja võtsid sini-valge politseiauto ees tatsates mööda Vambola tänavat astudes suuna rannaniidu poole, et sealt mere äärde pääseda.

Et üks pisike linnupoeg näis jalgsimatkast väsinud ja kippus teistest maha jääma, pidi operatsioonis osalenud politseinik pisikese sulelise vahepeal oma rüppe haarama ja suure veekogu poole kiirustavatele kaaslastele järele aitama.

Pealtnägijate jutu järgi alustas linnupere teekonda tõenäoliselt Pärnu jõe äärest.

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et teed ületades ohtu sattuda võivast luigeperekonnast teatas poliseile üks lindude tegemisi jälginud naine.

„Et üks patrullekipaaž oli parasjagu vaba, läksid nad lindudele appi,“ seletas Tammeleht.

Politsei pressiesindaja tunnistas, et päris tavaline selline sündmus korravalvurite jaoks ei ole ja tavaliselt aitavad hätta sattunud linde-loomi päästjad.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Viktor Saaremets ütles, et päästjatele hädalistest luikedest hommikul ei teatatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles