Loodusfoto konkursile saab töid saata kuni 16. märtsini

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmasadu Viirelaiu kohal.
Vihmasadu Viirelaiu kohal. Foto: Mihkel Maripuu

Fotohuvilised, kes soovivad osaleda võistlusel «Looduse aasta foto 2009», peavad kiirustama, sest tööde esitamise tähtaeg on 16. märtsil.

Erinevalt varasematest Looduse aasta foto võistlustest on sel korral esmakordselt võimalus saata võistlusele ka välismaal tehtud loodusfoto.

Väljaspool Eestit tehtud pildid võistlevad kategoorias «Maailma loodus». Iga osaleja võib võistlusele esitada ühtekokku kuni 15 fotot, praeguseks on laekunud 650 autorilt kokku 4500 fotot, teatas OÜ Looduse Omnibuss juht Jaan Riis, kes on üks korraldajatest.

Konkursil võivad osaleda nii täiskasvanud, nende osavõtjate vanus ei ole piiratud, kui kuni 19-aastased noored, aga ka kuni 13-aastased lapsed.

Riis rääkis, et kuigi alati on võistlusel osalejate seas täiskasvanuid kõige rohkem, on eriti oodatud laste tööd.

«Meie võistluse eripära on see, et laste katekoorias on eraldi arvestus ja pealegi on lasele suur tunnustus saada auhind kätte Linnahalli laval,» rääkis ta.

Võistluse auhinnafond on 200 000 krooni. Iga vanuserühma igas kategoorias antakse välja esimene, teine ja kolmas koht.

Kõikide vanuserühmade kõikide kategooriate võitjad saavad keraamik Anne Türni loodud skulptuuri «Tantsiv hunt».

Kõikide vanuserühmade kõikide kategooriate võidupiltide hulgast valib žürii välja ühe, mis hinnatakse tiitliga «Looduse aasta foto 2009». Samuti valib žürii võidutööde hulgast välja «Looduse aasta foto 2009», mida tunnustatakse Suure Hundi tiitliga.

Võitjad kuulutatakse välja Tallinna Linnahallis 19. aprillil. Konkursi eeskirjad leiab Looduse Omnibussi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles