Torm mürgeldas Leedus ja Lätis

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi hävitustöö tulemused Leedus Nidas.
Tormi hävitustöö tulemused Leedus Nidas. Foto: www.15min.lt

Vastavalt Leedu meteoroloogide ennustusele algas eile pärastlõunal mitmes piirkonnas tugev vihmasadu, tormist ei pääsenud ka Läti.

Loodusjõudude tegevuse tulemusel purunesid elektriliinid, mistõttu energiafirma kliendid jäid elektrita, vahendas Leedu portaal 15min.lt. Tormituuled räsisid puid ja lõhkusid maju.

Kura säärel Nidas rebis tuul välikohvikute katuseid, lennutas laiali toole-laudu ja uksi. Näiteks laguuni ääres asuva söögikoha Chili Pizza osa mööblit «maandus» vette.

Rannas olnud inimesed sattusid ootamatult saabunud tormi tõttu paanikasse.

Paljud puhkajad jäid kohvikutesse lõksu, kuna ei soovinud loodusjõududega välja võitlema minna.

Tugev tuul räsis eile õhtul ka Edela-Lätit, jättes Kuramaal ja Zemgales enam kui tuhat maja elektrita, vahendas tvnet.lv. Elektrimontööride brigaadid töötasid avariipaikades terve öö.

Liepājas ja Salduses ulatus tuule kiirus kohati 18 meetrini sekundis, Rucavas 24 ja Dobeles 22 meetrini sekundis. Kella 21 paiku jõudis torm pealinna Riiga, kus tuule kiiruseks mõõdeti 19 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles