Veebikaamerast jälgitava kodukaku pesas on kaks muna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukakk
Kodukakk Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Veebikaamerast jälgitava tänavuse aasta linnu kodukaku pesas on juba kaks muna ning loodetavasti tuleb neile peagi lisa.

Kogu veebruar kulges kodukaku pesas suhteliselt rahulikult. Veebruarikuu viimastel päevadel oli kakupaar tavapärasest aktiivsem ja häälekam ning isaslind tõi saabuva kevade märgiks emaslinnule paaril korral hiire.

Ööl vastu 1. märtsi viibis emaslind valdavalt õõnsuses ja munes öösel kella 2 ja 3 vahel pessa esimese muna. Teisipäeva pärastlõunal nähti õõnsuse põhjal juba teist muna ja loodetavasti tuleb neile peagi lisa, sest kodukaku kurnas on keskmiselt 3-4 muna.

Haudumist alustab kodukakk esimese muna munemise järel ja poegade koorumist on oodata 28-30 päeva möödudes.

Veebikaamera paigaldati Läänemaal kodukaku õõnsusesse jaanuari alguses ja päeval õõnsuses tukastav emaslind harjus väikese kaameraga kiiresti.

10. veebruaril avatud veebikaamera kaudu külastati kodukakku esimese kahe nädala jooksul 243 tuhandel korral 67 erinevast riigist, teatas Eesti Ornitoloogiaühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles