USA idarannikul möllav lumetorm nõudis kokku viis inimelu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide idarannikul möllava lumetormi põhjustatud õnnetustes on saanud surma viis inimest, nende hulgas oli ka üks lapseootel naine Bostonis.


Tormi tõttu on suletud koole ja lükatud edasi lende, vahendas AFP.

LaGuardia lennuväljal New Yorgis ja ka Philadelphias lükati lende eile edasi 45 minuti võrra, tsiviillennundusameti teatel jäid varahommikul mõned lennud üldse ära.

Idarannikul on sadanud maha enam kui 30 sentimeetri paksune lumekiht.

New Yorgi koolilapsed said eile vaba lisapäeva ja seda esimest korda viie aasta jooksul.

Linnapea Michael Bloomberg kinnitas, et 2000 inimest annavad endast kõik, et puhastada tänavad ja teed lumest. Ta soovitas inimestel teha vajalikud sisseostud kodulähedastest kauplustest.

Eile ei toimunud õppetööd ka Bostoni koolides. Bostoni eeslinnas juhtunud kahe auto kokkupõrkes sai surma kaks naist.

Ka Washingtonis olid koolid kinni, mõnes lükati tundide algus hilisemale ajale. Linnas korraldatud kliimameeleavalduses osales lumesajus paar tuhat inimest.

Lumetormi tõttu lükati idaranniku lennuväljadel edasi sadu lende. Tormihoiatusi anti Washingtonist kuni Maine'i osariigini.

Lumesadu põhjustas linnadele lisakulutusi, mis ulatuvad sadade tuhandete dollariteni. Connecticuti ametivõimud näiteks oletavad, et linna eelarve suureneb tänavu tormide tõttu 150 000 dollari võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles