Juulikuus pole ilma paranemist ette näha

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane Eesti suvi
Vihmane Eesti suvi Foto: Artur Sadovski

Sünoptik Taimi Paljaku sõnul läheb nädalalõpul ilm paremaks, kuid püsivat soojalainet Eesti kohale lähinädalatel oodata ei ole.

Üle Taani ja Lõuna-Rootsi liikunud madalrõhkkond on jõudnud Balti riikide kohale. Lähipäevadel sooja ilma oodata ei ole. Täna-homme jätkuvad hoovihmad ja eelkõige jahenevad öised temperatuurid. Saabuv öö tuleb pilvine ja õhutemperatuur langeb 9 kraadini, öö vastu reedet langeb õhu soojus veelgi, kuni 5-6 kraadini.

Nädala lõpuks lubab Paljak soojemat ilma. Reede tuleb suurte sadudeta ja õhusooja jagub kuni 20 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval on Ida-Eestis 23-24 kraadi, Lääne-Eestit ja saari saadab aga ka nädalavahetusel pilvine ja vihmane ilm.

«Õhk ei ole soe, kuid kui vihma ei saja ja päike ennast ka natukenegi näitab, annab peaaegu suve mõõdu välja,» iseloomustab Taimi Paljak nädalalõpu ilma.

«Tänavu suvi on ilmselgelt alanud tavapärasest jahedamate ilmadega. Saju ja pilves ilmade vahel on küll olnud üksikud soojad päevad, kuid keskmine temperatuur jääb tänavu juuni kaks-kolm kraadi madalamaks kui muidu.»

Paremat ilma ei julge Paljak lubada ka juulikuuks.
«Pikaajalised prognoosid ei kipu õiged olema, kuid praeguse seisuga ei ole alust ka juulikuus suurt sooja oodata.»

Juuli esimene nädal tuleb juunikuust soojem, kuid kuu keskpaigaks, 10.-22. juulini prognoosib Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut taas jahedat ilma.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles