Tähelepanelikkus aitas päästa metskitsetalle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsetall.
Kitsetall. Foto: Piibe Post

Piibe Post jäädvustas rohumaal metskitsetalle.


“Juuni alguses käisime põllul niiduki tööd vaatamas. Märkasime, et rohu seest hüppas välja kits, kes jooksis metsaserva ja jäi siis sinna seisma. See oli märk sellest, et tõenäoliselt on tal tall, kes kusagil rohu sees peidus,” rääkis Piibe Post.

Kuna niiduk töötas, mindi kitsetalle otsima, et halvimat ära hoida. “Et tegu oli mitme hektari suuruse rohumaaga, oli see raske ülesanne. Siiski õnnestus tall leida. Ta oli väga hästi rohu sisse peidetud ja püsis liikumatult terve fotosessiooni,” jutustas Piibe Post.

Virumaa Teataja ootab fotokonkursile lustakaid suviseid fotosid loomadest ja lindudest, eriti nendega kohtumisest looduses kuni 31. juulini meiliaadressil eva.klaas@virumaateataja.ee.Vahvamad pildid avaldame meie veebiküljel ja paberväljaandes.

Lisaks valib Virumaa Teataja koos Overall Eesti ASiga välja kümme paremat fotot, mis suurendatakse kuni A2-formaati ning millest tehakse Overalli Eesti ASi Rakvere esinduses sügisel näitus.
Pärast saavad foto autorid näitusel olnud tööd endale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles