Järvel tiirutanud mäger ärkas enneaegu

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäger
Mäger Foto: Koit Teder

Päästjad käisid eelmisel nädalal kahel korral Viljandi järve jääl aitamas talveunest ärganud mäkra, viies ta algul tagasi metsa, pühapäeval aga juba Nigula metsloomade turvakodusse.


Turvakodu perenaine Kaja Kübar ütles, et loomal pole pealtnäha midagi viga, kuid ta tundub unine.

«Mägral on selline nägu, nagu tahaks ta magada,» lausus Kübar. «Viime ta mingil ajal kindlasti metsa, aga kui ta siin magama jääb, lükkub see tulevikku.»

Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe ütles, et mäkrade ärkamisaeg on lähenemas ja selle looma ajas üles ilmselt vahepealne soojapoolne ilm.

«Ootamatult talveunest ärganud mägrad ja kährikud, hakkavad niimoodi tiirutama, aga seda kuulen esimest korda, et loomad järvele satuvad,» ütles Lillemäe.  

Tema jutu järgi pöörduvad ärganud mägrad  tavaliselt urgu tagasi. Külm ja toidupuudus loomi ei ähvarda, sest neil on naha all veel rasvavaru, küll aga võivad nad huntide saagiks langeda või mõnda lahvandusse uppuda.

Nigula turvakodu perenaine Kaja Kübar ütles, et varakult ärganud mäkru pole nende juurde varem toodud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles