Homne vihmasadu võib kohati olla tugev

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanilaupäeval tuleb taas arvestada vihmaga
Jaanilaupäeval tuleb taas arvestada vihmaga Foto: Mihkel Maripuu

Eestis teeb jaanilaupäeval ilma Poola kohalt üle Eesti kirdesse liikuv tsüklon, mis toob kohati tugevat vihma. Pühapäeval jääme selle tsükloni tagalasse ja sajab hoovihma.

Laupäeva öösel pilvisus tiheneb ja peale keskööd hakkab edela poolt alates vihma sadama, seisab EMHI ilmaprognoosis. Puhub ida- ja kirdetuul 3-9, saartel ja rannikul puhanguti 12 m/s. Sooja on 9-14 kraadi.

Homme päeval on pilves selgimistega ilm. Vihmasadu levib üle Eesti ja sadu võib olla kohati tugev. Puhub valdavalt ida- ja kirdetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 13-19, Ida-Virumaal kuni 21 kraadi.

Pühapäeva öösel on enamasti pilves ilm ja vihma sajab paljudes kohtades. Puhub põhjakaare tuul 4-10, puhanguti 14 m/s, hommikul tuul nõrgeneb. Sooja on öösel 8-12 kraadi. Päeval tuleb ka selgimisi, kuid mitmel pool sajab hoovihma. Puhub läänekaare tuul 4-10 m/s. Sooja on 14-19 kraadi.

Esmaspäeva öösel on Eesti kohal korraks kõrgrõhuhari, kuid päeval läheneb Lõuna-Rootsist uus ja vägevam madalrõhkkond, mis liigub aeglaselt itta ja Eesti jääb kuni neljapäevani selle madalrõhuala meelevalda. Nii on järgmise nädala ilmad enamasti vihmased. Alles neljapäeval hakkab ilm paranema ja reedest on taas lootust sajuta ilmale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles