Nepaalis hakatakse salakütte droonidega jälgima

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India ninasarvikud.
India ninasarvikud. Foto: SCANPIX

Nepaal plaanib tiigreid ja ninasarvikuid jahtivate salaküttide tegevust droonide abil jälgima hakata.

Maailma Looduse Fondi (WWF) Nepaali esinduse teatel katsetati juuni alguses Chitwani rahvuspargis, kus elab mitmeid maailma ohustatumaid loomaliike, edukalt kaht mehitamata «looduskaitsedrooni», vahendab Bangkokpost.com.

Droonid hakkavad loomade ja salaküttide liikumist jälgima kaamerate ja GPSi kaudu, salvestades nii fotosid kui videot. Õhumasina tiibade siruulatus on kaks meetrit, see suudab õhus püsida kuni 45 minutit ja lennata kuni 200 meetri kõrgusel.

«WWF on kasutusele võtnud teaduse ja tehnoloogia uusi saavutusi, et anda oma panus looduskaitsetegevusse Nepaalis,» ütles WWFi esindaja Anil Manandhar. Ta lisas, et organisatsioon usub, et droonidest saab efektiivne abivahend ohustatud liikide kaitsel ja nendega kaubitsemise takistamisel.

Viimase sajandi jooksul on salaküttimise ja inimasustuse loomade elupaikadesse laienemise tõttu oluliselt vähenenud kunagi India põhjaosas ja Nepaalis arvukalt esinenud India ninasarvikute ja tiigrite populatsioon.

Ninasarvikuid salakütitakse nende sarvede pärast, millele Hiina ja Kagu-Aasia rahvameditsiin tervistavat mõju omistab. Samadel põhjustel on mustal turul hinnas ka tiigrinahad ning tiigrite luud ja liha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles