Tartus käib lumekoristus täie hooga

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Öösel vastu tänas algas Tartus paksu lumevaiba maha jätnud lumesadu, kuid öö läbi töötanud lumesahad on linna suuremad teed suutnud hoida sõidetavana. 


Linnamajanduse osakonna tänavapuhastuse teenistuse juhataja Madis Tammeorg sõnas, et lumekoristus käib hetkel täie hooga, kuid suure lumekoguse tõttu läheb ilmselt kõrvaltänavate puhastamiseks tavapärasest rohkem aega.

«Seoses lumerohkuse ja järjest juurde sadava lumega pikenevad linnatänavate lume- ja libedustõrje ajad, aga midagi väga erakordset ka praegu lahti ei ole, sest selliseid lumeolusid tuleb ette igal aastal paar korda,» selgitas Tammeorg.

«Lumekoristajad käisid hommikul kella kuue ajal üle ka kõrvaltänavad ja praegu tehakse tänavatel juba mitmendaid lumekoristusringe,» rääkis Tammeorg.

Laupäeva hommikuks oli maha sadanud 16-17 cm lund ning seda on tänavatelt puhastamas kokku 49 lumekoristusmasinat.

Linnavalitsuse avalike suhete osakond palub linlastel olla ettevaatlik lumega koormatud puude läheduses, kuna on tulnud teateid lume raskuse all murdunud okstest.

Linnavalitsus tuletab ka meelde, et omanikel või valdajatel on kohustus oma puhastusala krundi või vallatava territooriumi piirist kuni sõidutee servani lumest puhtana hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles