Jaanilaupäev tõotab tulla hoovihmadega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli
Jaanituli Foto: Mihkel Maripuu

Jaanilaupäeval tõotavad hoovihmad kasta maad üle kogu Eesti, õhtuks siiski sajuvõimalus väheneb.

Kui veel neljapäevaks lubab ilmajaam sajuta ilma, siis reedel kõrgrõhuala mõju nõrgeneb ja lõuna poolt läheneb meile madalrõhuvöönd, kirjutab EMHI nädalaprognoosis. Reedel püsib veel olulise sajuta ilm, puhub nõrk muutlik tuul. Sooja on öösel 6-12, päeval 16-22 kraadi.

Laupäeval arenevad selles madalrõhuvööndis hoogsajupilved. Öösel sajab kohati vihma, päeval on vihmahooge pea kõikjal Eestis, õhtul sajuvõimalus väheneb.

«Hommikupoolikul on sajuvõimalusi rohkem saartel, päeval liigub tsüklon üle Eesti. Aga tegelikult on see veel liiga kaugel, et kindel olla,» oli sünoptik Ele Pedassaar ettevaatlik. «See on küll kindel, et reedeni on ilus ilm, võib minna ka nii, et see peab ka laupäeval vastu.»

Pedassaar rõhutas, et vihmad tuleva väikeste sahmakatena, mitte suurema sajuna. «Madalrõhulohu lõunaservas tuleb soojem õhk Eesti peale, mis tähendab, et Kesk- ja Lõuna-Eestis tuleb üle 20 kraadi sooja.» Pisut jahedamaks jääb ilm saartel ja Läänemaal. Tuul on nõrk.

Sooja on öösel 8-12, päeval 15-20 kraadi.

Vihmavõimalus väheneb lääne- ja edela-Eestis õhtuks, idapool alles ööseks. «Kuid pühapäeval paistab juba korralikult sadu peale tulevat,» lisas sünoptik.

Pühapäeval-esmaspäeval jääme Lõuna-Skandinaavia kohalt kirdesse liikuva ulatusliku madalrõhuala ida-, hiljem lõunaserva. Järjestikused vihmasajud liiguvad edela poolt üle Eesti. Sooja on öösel 8-13, päeval 15-20 kraadi, pühapäeval võib ida pool olla kuni 22 kraadi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles