Ahvena alammõõtu soovitakse suurendada

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahven. Foto on illustreeriv.
Ahven. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / PRNPM

Kalateadlased on kindlaks teinud, et praegu püütakse meie vetest tugevad ahvenapõlvkonnad välja ühe aastaga. Vastavalt kasvukiirusele kas kahesuvistena, enamasti aga kolmandaks eluaastaks, kirjutab Meie Maa.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome rääkis, et kuna püügikoormuse vähenemist pole ette näha, siis võiks kalanduse suurema stabiilsuse huvides tõsta ahvena alammõõtu 2-3 cm.

Tema hinnangul suurendaks see ahvenavaru rannikumeres ja tagaks varu stabiilsema ja ratsionaalsema kasutamise. Praegu kehtib ahvena alammõõduna ninamiku tipust kuni sabauimede lõpuni 19 cm.

Soome sõnul on probleemiks, et soojemate ja pikemate suvede tõttu saavutavad ahvenad praegu kehtiva alammõõdu juba teise aasta suvel, kuid kudemisest järgmisel kevadel enamus veel osa võtta ei saa, kuna pole suguküpsed või on juba välja püütud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles