Hallhaigrud tulid juba Eestisse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegnale jõudnud hallhaigur.
Aegnale jõudnud hallhaigur. Foto: Hugo Udusaar

Kui tavaliselt saabuvad hallhaigrud Eestisse märtsi teisel poolel, siis Aegna saarel märgati esimesi linde juba eelmisel nädalal.

Aegna elanik Hugo Udusaar teatas, et eelmise nädala alguses märkas ta esimesi hallhaigruid saare juures ja möödunud reedel õnnestus tal lindudest ka pilt teha.

«Üksikuid haigruid jääb siia ka talvituma, nii et ega see väga võimatu ei ole,» ütles Eesti Ornitoloogia Ühingu spetsialist Andrus Kuus Postimees.ee'le.

Tema sõnul vajavad hallhaigrud talvitumiseks lahtist veekogu, kust süüa saada. «Mitte külm ei ole kõige ohtlikum, vaid see, et nad ikka süüa saaksid,» selgitas ta. Kuus lisas, et enamik hallhaigruid saabub Eestisse märtsi teisel poolel.

Tema sõnul jälgivad nad saare loodust iga nädal ja seni polnud nad hallhaigruid märganud. «Enne seda on ainult merikotkad olnud,» kinnitas ta. Udusaare sõnul on hallhaigrud nii suured, et neid on võimatu mitte märgata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles