ERR: Eestis saab suvel näha roomajate rändnäitust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alligaator
Alligaator Foto: Mavrixphoto/Scanpix

Krokodillid ja suured maod ning sisalikud tekitavad paljudes inimestes hirmu, sel suvel mööda Eestit rändav roomajatenäitus võib aga huvi nende loomade vastu suurendada.

Praegu saab Saksamaalt pärit Rene Renzi krokodillide ja teiste roomajate näitust vaadata Rakveres, kuid Euroopa suurim roomajate loomaaed käib läbi kõik linnad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Saksamaalt saabus Eestisse umbes 200 roomajat, nende seas 28-aastane ja umbes veerand tonni kaaluv ameerika alligaator ja seitsme ja poole meetri pikkune võrkpüüton.

Loomaaia omanik Rene Renz selgitas, et krokodillid ja maod ei ole koletised, inimsööjad ja mõrtsukad ja mõnda neist võib pidada lemmikloomana nagu kassi või koera.

Kui alligaatoritel ja mõnel maol tuleb külastajatega tihedalt suhelda, siis osa sisalikke, varaane ja tarantleid võivad klaasi tagant näidata üles nii uudishimu kui ka kerget põlgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles