Hispaania minister läheb Siberisse lumega võitlemist õppima

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi lennujaam 10. jaanuaril, kui Hispaanias möllas lumetorm.
Madridi lennujaam 10. jaanuaril, kui Hispaanias möllas lumetorm. Foto: AFP / Scanpix

Selle aasta alguses lumetormidest räsitud Hispaania infrastruktuuri- ja transpordiminister Magdalena Alvarez sõidab Venemaale Siberisse, et õppida sealsetelt ametivõimudelt lumesadudega toimetulekut.

Hispaania ühest päikselisemast piirkonnast Andaluusiast pärit infrastruktuuri- ja transpordiminister Magdalena Alvarez külastab Irkutski lennujaama, et «näha, kuidas seal toimitakse talvistes ilmastikuoludes», vahendab ministri eilset teadet AFP.

Madridi lennujaamas jäi 9. jaanuari lumetormi tõttu ära üle  50 lennu ja paljud hilinesid. Euroopa üks tihedama liiklusega lennujaam suleti viieks tunniks.

Lumetormi tõttu hilinesid ka rongid ning Madridi ümbruses olid kuni 400 kilomeetri pikkused ummikud. Hispaania valitsust tabasid süüdistused selle kohta, et nad ei olnud lumega võitlemiseks valmis.

Minister alustas oma Venemaa visiiti Peterburi külastamisega, kus ta tutvus kohalikku raudtee-ettevõtte toimetulekuga «erakordselt rasketes ilmastikuoludes».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles