Tugev lumesadu põhjustas Bulgaarias liikluskaose

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv Bulgaaria pealinnas Sofias
Talv Bulgaaria pealinnas Sofias Foto: AFP / Scanpix

Tugev lumesadu Bulgaarias tõi endaga kaasa liikluskaose, kuna suurteed olid umbes, lennud Sofia lennuväljal edasi lükatud ja tugeva tuule tõttu suleti Musta mere ääres asuv sadam Montenegro pealinnas Podgoricas.


Bulgaaria põhjaosas jäid elektrita sajad linnad, kuna üle Balkani poolsaare kulgevad elektriliinid läksid raske lume all katki, vahendas AFP.

Lund on sadanud maha enam kui 60 sentimeetrit.

Bulgaaria riikliku maanteeameti teatel algas lumesadu eile varahommikul ja see peaks lõppema täna õhtuks, vahendas Sofia Echo.

Lumelaviin sulges põhilise mägitee Petrohanis, mis on üks mitmest põhja- ja lõunaosa ühendavatest teedest. Riikliku infrastruktuuriameti teatel on see tavaliselt olnud talvekuudel avatud.

Shipka ja Hainboazi mägiteed on veel avatud, kuid läbi pääsevad vaid lumekettidega rehvidega autod ja haagiseta veokid.

Rumeeniast mööda Doonau jõel olevat Ruse silda Bulgaariasse sisenevad veokid peavad kõik olema varustatud lumekettidega, kuna piirkonna teed on lumised ja jäised, rääkis kohalik maanteeametnik uudisteagentuurile BTA.

Sajad autojuhid jäid oma sõidukitega kinni ja vähemalt 156 linna on jäänud elektrita.

Kõige keerulisem on olukord Bulgaaria põhja- ja loodeosas.

Bulgaaria eriolukordade ministeerium soovitab inimestel püsida kodus ja tühistada reisiplaanid. Meteoroloogide prognoosi järgi on oodata tugeva lumesaju jätkumist ja külmakraadide püsimist.

Serbias jäi eile paksu lume tõttu isolatsiooni üle 30 küla, kümmekond küla jäi elektrita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles