Eesti mereteadlane valiti Euroopa Merekomitee aseesimeheks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Soomere
Tarmo Soomere Foto: Toomas Huik

Southamptonis 15-16. mail toimunud Euroopa Merekomitee plenaaristungil valiti TTÜ Küberneetika Instituudi juhtivteadur akadeemik Tarmo Soomere selle organisatsiooni aseesimeheks.

Euroopa Merekomitee (European Marine Board, varem Euroopa Teadusfondi Merekomitee) asutati 1995. aastal Euroopa riikide juhtivate mereteaduse keskuste ja teadust rahastavate organisatsioonide ajutrusti ja foorumina, eesmärgiga kujundada tipptasemel mereteaduse saavutused oluliseks komponendiks riiklike ja üle-euroopaliste strateegiliste otsuste tegemisel.

Selle loomine oli paljude liikmesriikide ühine otsus olukorras, kus erinevate rahvuslike ja Euroopa tasemel välja töötatud mereteaduse strateegiate ja programmide üha suurenev hulk näitas selgelt uute lähenemiste vajalikkust Euroopa kui terviku mereteaduse strateegia kujundamisel. Praeguseks on 33 organisatsiooni 20st riigist ühendav Merekomitee kujunenud mereteaduse ühise hääle tunnustatud esindajaks Euroopa Liidus. Eestit esindab Merekomitees Eesti Teaduste Akadeemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles