Ilmajaam lubab reedeks Lõuna-Eestisse kuni 21 kraadi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillelained Kadrioru pargis
Lillelained Kadrioru pargis Foto: Laura Oks

Reede öösel jõuab Rootsi lõunaossa uus madalrõhulohk ja toob Läänemere idakaldale soojemat ja niiskemat õhku. Nädala kõige soojem ilm ongi reedel, mil Lõuna-Eestis võib temperatuur kerkida 21 kraadini.

Reede öösel sajab vihma põhiliselt Lääne-Eestis, päeval tuleb mandril mitmel pool hoovihma, seisab EMHI nädalaprognoosis. Lõuna-Eestis on saju tõenäosus väiksem ja taevas selgem. Sooja on öösel 6-12, päeval 11-17, Lõuna-Eestis kuni 21 kraadi.

Laupäevaks tugevneb kõrgrõhuala mõju ning päev tuleb päikseline. Vaid öö hakul võib veel Ida-Eestis hoovihma sadada, kuid pärast keskööd taevas selgineb. Puhub edela- ja läänetuul 3-9, põhjarannikul 5-12 m/s. Sooja on öösel 4..9, Lõuna-Eestis kuni 12, päeval 12..17, Lõuna-Eestis kraad-paar enam.

Pühapäeval kandub kõrgrõhuala serva mööda Eestisse niiskust, lisandub pilvi ja sajab hoovihma. Päeva jooksul jääb sajuhooge harvemaks. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 4-9, päeval 9-15 kraadi.

Ka esmaspäeval on meil kõrgrõhuala ja ilm sajuta, kuid põhjakaare tuul ja loodevool võivad meile jahedust tuua. Õhutemperatuur on öösel 0..+5°C, päeval 8..14 kraadi.

Järgmise nädala keskpaigas on Eesti kohal kõrgrõhuala, ilm sajuta ja nõrga tuulega. Ööd on jahedad, kuid õhutemperatuur on siiski napilt plusspoolel, päeval tõusevad termomeetrinäidud 15 kraadi ümbrusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles