Läti põgenenud karu lasti maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühapäeval Ligatne looduspargist pagenud emakaru Made lasti ümbruskonna rahva ohutust silmas pidades eile maha, ütles BNSile Ligatne volikogu esimees Ainars Steins.


«Kahjuks on see tõsi,» kinnitas Steins uudist. «Meie, kohalikud elanikud, oleme väga kurvad.»

Ligatne Loodusradade juht Janis Andrusaitis saatis välja pressiteate, milles ütles, et eilseks oli selge, et veenmine ja maiustused ei tööta ning Madel pole mingit kava vangistusse naasta.

Looma uimastamine rohuga polnud võimalik, sest karule rahustinoole tulistamiseks pidanuks selle laskja pääsema Madele kümne meetri lähedusse. Loom aga näitas ärevuse märke. Lisaks hakkas pimenema ning loom liikus mahajäetud maja juurest, kust ta leiti, tagasi metsa poole.

Praeguse seisuga on Ligatne loodusrajad turistidele suletud.

Made on ka korra varem – mullu 17. augustil – vangistusest põgenenud. Toona kaasati pagenud karu otsingutesse ka neli jälituskoera. Lõpuks leiti Made ühe maja juurest õunu söömas. Toona Made pihta lastud uinutinool läks mööda. Looduspargi töötajail õnnestus karu aga tagasi meelitada karu lemmikmaiustustega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles