Kahepaiksed ja roomajad on ärganud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Kahepaiksed ja roomajad on talveunest ärganud ning sel aastal neile keskendunud loodusvaatluste andmebaasi võistlus saab hoo sisse.

Keskkonnateabe Keskuse andmetel on loodusvaatluste andmebaasi juba sisestatud vaatlusi tänavustest esimestest roomajatest ja kahepaiksetest. Aprillis märkasid vaatlejad rästikuid, harilikke kärnkonni ja rohukonni.

Vaatluste tegemisel palub Keskkonnateabe Keskus aga vaadeldavaid isendeid ülemäära mitte häirida, sest tegu on ikkagi looduskaitsealuste liikidega.

Ilmade soojenedes muutuvad loomad järjest aktiivsemaks ning nende leidmine lihtsamaks. Kätte on jõudmas sigimisaeg ja paljud liigid on teel talvituspaikadest sigimispaikadesse.

Võistlusest täpsemalt koos liikide nimekirja ja liikide tuvastamist abistavate materjalidega leiab Keskkonnateabe Keskuse ja Loodusvaatluste andmebaasi kodulehelt loodusvaatlused.eelis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles