Lähipäevil kerkivad õhusooja maksimumid taas 14 kraadini

Copy
Päikseline ilm jätkub.
Päikseline ilm jätkub. Foto: Elmo Riig

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi saavad päikeselised ilmad lähipäevil jätku ning õhusooja maksimumid kerkivad uue nädala alguseks 14 kraadini.

Reedel koondub kõrgrõhuala Venemaale ja selle lääneservas püsib Eestis ilm sajuta. Puhub tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 0 kraadi lähedale, tuulele avatud rannikul püsib ikka 10 soojakraadi ümbruses, päeval tuleb 9–13 kraadi sooja.

Nädalavahetus jätkub kõrgrõhuala servas sajuta ilmaga. Lõunakaare tuul on lääne poolt survet avaldava madalrõhkkonna mõjul võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösiti vahemikus 0 kuni +5 kraadi, lõunakaare tuulele avatud rannikul tuleb kuni 8 kraadi sooja, päeval aga 9–12 kraadi sooja.

Esmaspäeval jõuab Atlandilt Norra merele väga aktiivne madalrõhkkond, mis laieneb servaga üle Skandinaavia ja Soome põhja- ja keskalade. Läänemere äärde selle tihedam sadu veel ei jõua, aga õhtu poole võib Eesti lääne- ja loodeserva vihmapilvi jõuda ning saju võimalus on 25 protsendi ümber. Lõuna- ja edelatuul tõuseb rannikuvetes jõuliseks. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +6 kraadi, edelatuulele avatud rannikul tulev kuni 10, päeval 8–13 kraadi sooja.

Teisipäeval püsib madalrõhkkond jõulisena ja liigub Norra merelt Nordkapi poole ning selle lõunaservas tõuseb Läänemere ääres edelatuul väga tugevaks. Üle maa liigub vihmapilvede vöönd, aga tänastel andmetel on sajuhulk võrdlemisi väike. Öösel on sooja 3–8 kraadi, rannikul üle 10 kraadi, päeval 11–14 kraadi.

Märksõnad

Tagasi üles