Nädala jooksul on oodata küllaltki sooja ilma

Copy
Sügisene ilm.
Sügisene ilm. Foto: Sille Annuk

Keskkonnagentuuri ilmaprognoosi järgi sajab teisipäeval mitmel pool hoovihma ja sooja tuleb kuni 11 kraadi. Järgnevatel päevadel on pisut soojemgi. 

Teisipäeval liigub madalrõhkkond Leedust üle Venemaa lääneosa põhja poole ja selle serva mööda liigub üle Eesti vihmahooge. Saju tõenäosus on umbes 50 protsenti, Lääne- ja Põhja-Eestis kuni 75 protsenti.

Samal ajal tõusva õhurõhu foonil tugevneb Skandinaavia kohal kõrgrõhuala, laieneb servaga Läänemerele ja selle mõjul õhtul pilvisus hõreneb ja saju võimalus väheneb. Loode- ja läänetuul on mõõdukalt tugev. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 0 kraadi lähedale, tuulele avatud rannikul on kuni 10 kraadi, päeval 7 kuni 11 kraadi.

Kolmapäeval tuleb tugevnev kõrgrõhkkond Leedu kohale ja selle põhjaservas on ilm sajuta ning selgineva taevaga. Tuul on sisemaal nõrk, rannikul puhub mõõdukalt tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 0 kuni -2 kraadini, rannikul on kuni 10 kraadi, päeval tõuseb 8 kuni 12 kraadini.

Neljapäeval nihkub kõrgrõhuala Leedu kohalt pisut ida-kagu poole, aga jääb loodeservaga ikka Balti riike katma ja hoiab ilma sajuta ning enamasti selge taevaga. Puhub mõõdukalt tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur langeb öösel 0 kraadi lähedale, tuulele avatud rannikul kuni 10 kraadi, päeval on 9 kuni 12 kraadi.

Reedel koondub kõrgrõhuala Venemaale ja selle lääneservas püsib meie ilm sajuta. Puhub tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 0 kraadini, rannikul kuni 8 kraadi, päeval 9 kuni 13 kraadi.

Nädalavahetus jätkub kõrgrõhuala servas sajuta ilmaga. Lõunakaare tuul on lääne poolt survet avaldava madalrõhkkonna mõjul võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösiti 0 kuni +5 kraadi, lõunakaare tuulele avatud rannikul kuni +8 kraadi, päeval 8 kuni 12 kraadi.

Järgmisel esmaspäeval jõuab Atlandilt Norra merele väga aktiivne madalrõhkkond, laieneb servaga üle Skandinaavia ja Soome põhja- ja keskalade. Läänemere äärde selle tihedam sadu ei jõua, aga veidi vihma tulla võib ning seda eelkõige Lääne- ja Põhja-Eestis. saju võimalus on umbes 25 protsendi ümber.

Edelatuul tõuseb meie rannikuvetes jõuliseks. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5 kraadi, edelatuulele avatud rannikul kuni 10 kraadi, päeval 10 kuni 15 kraadi.

Tagasi üles