KUUPROGNOOS Lund ja lörtsi on oodata oktoobri lõpus

Copy
Lörtsisadu Tallinnas.
Lörtsisadu Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Oktoobrikuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires või pisut madalam, prognoosib keskkonnaagentuur. Lund ja lörtsi võib oodata kuu viimases kolmandikus.

Prognoosi kohaselt toob oktoobri esimestel päevadel lõuna poolt saabuv madalrõhulohk meile vihma. 4. oktoobril suureneb Lääne-Euroopast itta liikuva kõrgrõhuala mõju ja sajuvõimalus on kohatine. Alates 8. oktoobrist taastub lääne- ja edelavoolus madalrõhkkondade ja nende lohkude kiire liikumine üle Eesti. Ilm on tormine ja vihmane ning oktoobri kohta soe – õhutemperatuuri maksimum tõuseb paiguti kuu keskel 17 °C-ni.

Kuu viimases kolmandikus lõikab madalrõhkkondade tee läbi põhja poolt tugevnev külma õhumassiga kõrgrõhuala. Sajupäevi jääb vähemaks, kuid vihma sekka satub ajuti ka lörtsi ja lund. Õhutemperatuur langeb öösel tihti alla 0 °C ja päevane temperatuur jääb 0..+7 °C piiresse.

Oktoobri keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires või veidi madalam (norm 5,2..8,7 °C). Sademeid on normi piires või veidi enam (norm 61..83 mm). Sajusem on ilm kuu keskel.

Märksõnad

Tagasi üles