KESKKONNAAGENTUUR HOIATAB Tormituul põhjustab puude murdumist, elektrikatkestusi ja häirib laevaliiklust

Copy
Tormine meri Pirital. Foto on illustreeriv.
Tormine meri Pirital. Foto on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Täna õhtul paisub tuul Eesti rannikul ja saartel tormiks, mis põhjustab puude murdumist, elektrikatkestusi ja häirib laevaliiklust, hoiatab keskkonnaagentuur. Tormihoiatuse on saanud Harjumaa, Läänemaa, Hiiumaa, Pärnumaa ja Saaremaa.

 

Prognoosi kohaselt liigub eeloleval ööl aktiivne osatsüklon üle Soome keskosa Koola poolsaare suunas ja selle surve meie rõhuväljale püsib jõuline. Ilm on muutliku pilvisusega. Paljudes kohtades sajab vihma, kohati on äikest ja tugevat sadu.

Puhub edela- ja lõunatuul 7-13, puhanguti kuni 20, saartel ja rannikul 12-18, puhanguti kuni 25 m/s, hommikul on oodata mõningat nõrgenemist. Õhutemperatuur on 10..16°C.

Laupäeva päeval liigub uus osatsüklon üle Läänemere Soome poole. Selle mõjul tuleb meil pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, kohati on äikest ja tugevat sadu. Puhub edela- ja lõunatuul 5-10, puhanguti kuni 15, rannikul kuni 13, puhanguti kuni 20 m/s, õhtu poole pöördub saartelt alates läände ja loodesse 6-10, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 13..17°C.

Tugev tuul toob endaga kaasa puude murdumist ja elektrikatkestusi ning häirib laevaliiklust, hoiatab keskkonnaagentuur.

Märksõnad

Tagasi üles