Abruka loodab veiste abil puisniidud päästa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abruka saarevaht Rein Lember.
Abruka saarevaht Rein Lember. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Pühapäeva varahommikul viis parvlaev Kihnu Jönn Roomassaare sadamast Abrukale veoauto 30 šoti mägiveisega, kes peaksid aitama kohalikke puisniite taastada.

Abruka saarevaht Rein Lember ütles, et nüüd on saarel ligi sada šoti mägiveist, kirjutab Meie Maa. «Minu karjal on poegimisperiood veel käimas ja neid võib juurdegi veel tulla. Nüüd ehk suudame loomade abiga puisniite siin kiiremini taastada,» arvas Lember.

Mees tuletas keskkonnaspetsialistide sõnu meelde, et vahepeal pikka aega loomapidamise pausi pidanud Abrukal taastuvad puisniidud kolmekümne aasta pärast. Kui loomi nüüd saja ringis, ei tohiks nii kaua enam aega minna.

Rein Lember arvas, et nendest loomadest nüüd Abruka rannaniitude hooldamiseks piisab. Kui kõik lehmveised toovad järglasi, võib järgmisel kevadel  Abrukal olla juba 200 veist.

Loomad sai MTÜ Abruka Rannaniit Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) projekti raames, mille rahaline maht on ligi 60 000 eurot. Kümnendiku sellest peab MTÜ omaosaluse raha panema.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles