Väga sooja suveilma jagub veel vähemalt nädalaks

Copy
Hilissuvine Pärnu rand. Pilt on illustratiivne.
Hilissuvine Pärnu rand. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi jagub väga sooja suveilma veel vähemalt nädalaks.

Kolmapäeval ulatub Skandinaaviast üle Läänemere idaranniku madalrõhkkonna serv ja selle vihmapilved katavad öösel Lääne ja Loode-Eestit, päeval on sajuhooge enam Eesti kesk- ja idaosas, lääne pool hõredamalt. Tuul puhub lõunakaarest ja ulatub saartel puhanguti 15 m/s. Öösel on sooja 12–17°C, päeval 18–21 kraadi, sajuhoogude all paar kraadi vähem.

Neljapäeval jääb Eesti läänepoolse madalrõhuala ja ida pool püsiva kõrgrõhuala piirimaile. Vihmahooge on hõredalt ja harva. Lõunakaare tuul on öösel saartel veel puhanguline, päeva jooksul tuul vaibub. Öösel on sooja 9–14, rannikul kuni 18 kraadi, päeval 20–24 kraadi, saarte rannikul veidi vähem.

Reedel kandub läänepoolse madalrõhuala ja ida pool püsiva kõrgrõhuala vahel valitsevas lõunavoolus taas sooja lisaks. Mõnes kohas sajab hoovihma. Öösel on sooja 10–15, rannikul kuni 18 kraadi, päeval 18–23, Ida-Eestis kuni 25 kraadi.

Laupäeval sirutub lõuna poolt madalrõhkkonna serv üle Balti riikide ning toob nii soojust kui niiskust. Öösel on sooja 11–15, rannikul kuni 19 kraadi, päeval 18–23, Ida-Eestis kuni 26 kraadi.

Kui praegused prognoosarvutused tõeks saavad, siis tõotab kuu keskpaik tavatult soojaks ja ilusaks kujuneda.

Pühapäeva öösel kandub madalrõhkkonna serv Läänemere poole ja selle vihmapilved liiguvad üle Lääne-Eesti. Päeval on pilvi hõredamalt ja sajuvõimalus väiksem. Kui jahedus taandub, siis valgub kaguvoolus soe õhumass üle maa. Öösel on sooja 11–16, rannikul kuni 19 kraadi, päeval 21–26 kraadi, rannikul veidi vähem.

Järgmise nädala esmaspäeval muutub kõrgrõhuala Venemaa põhjaosa kohal võimsamaks, samal ajal tiirleb Kesk-Euroopas ikka madalrõhuala. Kahe rõhuala piirimail kandub kagu-, idavoolus meile sooja ja kuiva õhku. Idatuul tugevneb ega lase udul ega madalatel pilvedel võimust võtta. Öösel on sooja 10–15, rannikul kuni 19 kraadi, päeval 22–26 kraadi.

Tagasi üles