Sügis veel ei tule: ligi 30-kraadist sooja saab nautida veel järgmisel nädalalgi

Copy
Suvitajad Pärnu rannas.
Suvitajad Pärnu rannas. Foto: Urmas Luik

Kui keskkonnaagentuur on prognoosinud pühapäevaks 28–29 kraadist suvesooja, siis sama soe ilm on ees ootamas ka järgmise nädala teisel poolel.

Pühapäeval suundub kõrgrõhuala Venemaale ja selle lääneserva mööda jõuab Eestisse lõunakaarest südasuvist sooja. Öine miinimum langeb veel kraad-paar alla 10 kraadi, päevasoe kerkib aga 25–29 kraadini. Õhk on kuiv ja ilm sajuta kuni pärastlõunani, mil merelt läheneva madalrõhulohu mõjul algab pilverünkade areng. Õhtul sajab Lääne-Eestis hoovihma ja on äikest. Puhub tugev kagu- ja lõunatuul.

Esmaspäeva öösel libiseb üle madalrõhulohk ja õhumass vahetub uuesti värskema vastu. Öö hakul on sooja 15–20 kraadi, hommikuks langevad sisemaal miinimumid 10 kraadi lähedale, päeval tõuseb 19–23 kraadini. Õhumassi vahetusega kaasneb öösel ka sajuhooge ja on äikeseoht, hommikuks taevas selgineb ja päev on sajuta. Tuul pöördub läänekaarde ja on tugevam eelkõige Soome lahe ääres.

Teisipäeval tugevneb lõunapoolse kõrgrõhkkonna mõju ja saju tõenäosus väheneb alla 25 protsendi. Läänekaare tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas. Öösel on sooja 9–14, rannikul kuni 17 kraadi, päeval 20–24 kraadi.

Kolmapäev tuleb kõrgrõhkkonna servas sajuta – vihma tõenäosus on alla 25 protsendi. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Öösel on sooja 7–12, rannikul kuni 17 kraadi, päeval 20–25 kraadi.

Neljapäev ja reede jätkuvad kõrgrõhkkonna servas kuiva ilmaga ehk vihma tõenäosus on alla 25 protsendi. Tuul on sisemaal nõrk, rannikul mõõdukas ning puhub valdavalt idakaarest. Öösiti on sooja 11–16, rannikul kuni 18 kraadi, päeval 23–28 kraadi.

Tagasi üles