ÄIKESEKAART Keskkonnaagentuur andis paljudele maakondadele taas äikesehoiatuse (1)

Copy
Äike. Pilt on illustreeriv!
Äike. Pilt on illustreeriv! Foto: Meelis Meilbaum

Keskkonnaagentuur hoiatas täna, et mitmel pool Eestis on äikest, millega kaasneb tugev tuul ja sajuhood. 

Sünoptik Kairo Kiitsak teatas ühismeedias, et teisipäeval saab rünksajupilvede areng taaskord hoo sisse. Kiitsaku sõnul võib tulla nii vihma kui ka äikest, millega kaasnevad tugevad tuuleiilid.

«Seekord liiguvad pilved põhjast/loodest lõuna/kagu suunas. Suurem on äikese- ja tugevate sajuhoogude oht just Ida- ja Kagu-Eestis,» ütles ta.

Ka lähipäevad lubavad nii päikesepaistet kui ka sajuhooge. Neljapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, kohati on võimalik äike. Puhub loode- ja läänetuul 2-6, rannikul puhanguti kuni 11 m/s. Sooja on 11-15, rannikul kuni 18 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma. Puhub loode- ja läänetuul 3-9, saartel ja looderannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 18-22 kraadi.

Reede öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub läänekaare tuul 2-6, saartel puhanguti 12 m/s. Sooja on 11-15, rannikul kuni 18 kraadi. Päev al on vahelduva pilvisusega ilm. Sajab hoovihma, kohati on võimalik äike, õhtul sajud harvenevad. Puhub loode- ja läänetuul 2-8, saartel puhanguti kuni 12 m/s. Sooja on 18-23 kraadi.

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt läänekaare tuul 1-6 m/s. Sooja on 10-14, rannikul kuni 18 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Sajab hoovihma, kohati on võimalik äike, õhtul sajud harvenevad. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s. Sooja on 18-23 kraadi.

Äikese liikumist üle Eesti saab reaalajas jälgida siit ja siit.

Keskkonnaagentuur on andnud poolele Eestile taaskord tormihoiatuse.
Keskkonnaagentuur on andnud poolele Eestile taaskord tormihoiatuse. Foto: Keskkonnaagentuur – kuvatõmmis.
Tagasi üles