Sünoptik ilmaoludest Ettevaatust Tartu- ja Põlvamaa elanikud!

Copy
Lähenevad äikeseliinid.
Lähenevad äikeseliinid. Foto: Kuvatõmmis Kairo Kiitsaku Facebookist.

Sünoptik Kairo Kiitsak hoiatas täna õhtupoolikul oma sotsiaalmeedias Tartu- ja Põlvamaa elanikke lähenevate äikeseliinide eest.

«Ettevaatust Tartu- ja Põlvamaa elanikud! Kirde poolt lähenevad uued äikeseliinid ühes tugevate vihmavalingute ja tuulepuhangutega! Need liiguvad edela suunas. Radaripilt kella 19.45 seisuga,» kirjutas Kiitsak Facebookis.

Postimehe tormiblogi teatel jõudis Lõuna-Eestisse ja saartele pühapäeva õhtul tugev vihmasadu, mis laienes järk-järgult üle kogu riigi ja tõi mitmel pool kaasa üleujutusi. Keskkonnaagentuuri andmetel sadas Kesk- ja Lõuna-Eesti maakondades ööpäevaga 40–90 millimeetrit vihma.

Tavapäratult suure sademete hulga prognoosi tõttu väljastas keskkonnaagentuur pühapäeval lõunapoolsetele maakondadele välja kõrgeima ehk kolmanda taseme hoiatuse. Mitmetes Lõuna-Eesti jaamades sadas ühe ööga alla kuu normist rohkem sademeid.

Alates pühapäeval kella 16 kuni esmaspäeval kella 9 on kõige enam sademeid Lõuna- ja Kesk-Eestis. Mitmel pool tuli sel ajavahemikul vihmavett enam kui pool kuu sajunormist, siin-seal suisa enam kui terve kuu sajunorm. Sajuta jäi vaid Ristna rannikujaam, kus küll veidi sadas, kuid mõõdetavat kogust kokku ei tulnud.

Tagasi üles