Võidupühal ja jaanipäeval sajab kohati hoovihma

Copy
Vabaõhtumuuseumi jaanituli. Pilt on illustratiivne.
Vabaõhtumuuseumi jaanituli. Pilt on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi sajab võidupühal ja jaanipäeval kohati hoovihma, kuid õhusoe kerkib kuni 25 kraadini.

Pühapäeva öösel Liivi lahe ümbruses ja Lõuna-Eestis pilvisus tiheneb ja hakkab vihma sadama. Hommikuks laieneb sadu Pärnu-Tartu jooneni. Põhja pool on selgem ja sajuta. Puhub kirde-ja idatuul 3–8 m/s. Sooja tuleb 10–15 kraadi. Päeval on Hiiumaal ja mandri põhjaosas vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Lõuna pool on pilvine ja ajuti sajab vihma. Puhub idatuul 3–8 m/s, õhtul pöördub tuul põhja. Sooja tuleb 15–18 kraadi, saartel ja mandri põhjaosas 19–23 kraadi.

Esmaspäeva öösel on saartel enamasti selge, mandri põhjaosas vähese pilvisusega sajuta ilm. Lõuna pool on pilvisem ja sajab hoovihma, pärast keskööd pilved ja sajuhood hõrenevad. Puhub põhjatuul 2–7 m/s. Sooja tuleb 9–14 kraadi. Päeval on saartel ja põhjarannikul enamasti päikeseline ilm. Mandri sisealadel on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati sajab hoovihma. Puhub valdavalt loodetuul 2-7 m/s, põhjarannikul tugevneb läänetuul kuni 10, õhtu poole puhanguti kuni 13 m/s. Sooja tuleb 20–25 kraadi, rannikul kohati kuni 18 kraadi.

Teisipäeva öösel on enamasti õhukese kõrge pilvekihiga sajuta ilm. Puhub loode- ja põhjatuul 3–8, põhjarannikul kuni 10 m/s. Sooja tuleb 9–14 kraadi. Päeval on enamasti õhukese kõrge pilvekihiga ja peamiselt sajuta ilm. Puhub põhja- ja loodetuul 5–10, põhjarannikul loode- ja läänetuul puhanguti 13 m/s. Sooja tuleb 20 kuni 24 kraadi, tuulele avatud rannikul kuni 18 kraadi.

Tagasi üles