Kolmapäeval tuleb kuni 21 kraadi sooja

Copy
Kolmapäeval tuleb kuni 21 kraadi sooja.
Kolmapäeval tuleb kuni 21 kraadi sooja. Foto: Ants Liigus

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi tuleb kolmapäeval kuni 21 kraadi sooja.

Öösel on selge ja vähese pilvisusega sajuta ilm. Mõnel pool on udu. Vastu hommikut pilvkate tiheneb ja edela poolt läheneb sajuala. Puhub lääne- ja edelatuul 3-9, põhjarannikul ja Peipsi ääres öö hakul puhanguti kuni 12 m/s, hommikuks pöördub tuul lõunakaarde. Sooja on 9-13, rannikul kuni 15 kraadi.

Peipsi järvel puhub lääne- ja edelatuul 3-8, öö hakul puhanguti kuni 11 m/s, hommikuks pöördub tuul lõunakaarde. Laine kõrgus on 0,6-1,2 meetrit, pärast keskööd 0,4-0,9 meetrit. Ilm on sajuta. Kohati võib udu olla, muidu on nähtavus hea. Sooja on 12-15 kraadi.

Päeval on peamiselt pilves ilm. Sajuala levib Edela-Eestist kirde suunas ning sadu on paljudes kohtades tugev. On äikest. Loode-Eestis on sadu nõrgem ja harvem. Vastu õhtut lääne poolt alates sadu lakkab ja pilved hõrenevad. Puhub lõunakaare tuul 3-9 m/s, lõuna paiku pöördub Lõuna- ja Ida-Eestis lühiajaliselt põhjakaarde, õhtuks kõikjal läänekaarde ning tugevneb 5-10, puhanguti 14 m/s. Sooja on 15-21 kraadi.

Peipsi järvel puhub ennelõunal lõunakaare tuul 3-8 m/s, pärastlõunal pöördub põhjakaarde ja tugevneb 5-10, puhanguti 14 m/s, õhtul pöördub tuul läände ja loodesse. Laine kõrgus on 0,4-0,9 meetrit, pärastlõunal kuni 1,3 meetrit. Pärastlõunal hakkab vihma sadama. Sadu on paljudes kohtades tugev. Nähtavus on ennelõunal heast mõõdukani, pärastlõunal tugevas sajus halb. Sooja on 19-21 kraadi.

Märksõnad

Tagasi üles