Pühapäev toob äikest ja tugevaid vihmahooge

BNS
Copy
Äike. Foto on illustratiivne.
Äike. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Oslo lähistele jõudva madalrõhkkonna sajune ja aktiivne lohk liigub pühapäeval üle Eesti kirdesse, tuues äikest ning kohati ka tugevaid sajuhooge.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu pühapäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma ning paiguti võib olla udu. Vastu hommikut hakkab Lääne-Eestist alates pilvisus tihenema, saartele jõuab tihe vihmasadu ja varitseb äikeseoht. Puhub lõunakaaretuul 3–9, saartel puhanguti kuni 14 meetrit sekundis. Hommikul tugevneb saartel ja läänerannikul lõuna- ja kagutuul 8–15, puhanguti kuni 22 meetrit sekundis. Sooja on 5–12, rannikul kohati kuni 15 kraadi.

Peipsi järvel puhub lõunakaaretuul 3–9 meetrit sekundis. Lainekõrgus on 0,3–0,8 meetrit. Kohati võib sadada hoovihma. Nähtavus on enamasti hea. Sooja on 8–10 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Vihmasadu liigub üle maa kirdesse, kohati on äikest ja tugevat sadu. Pärastlõunal hakkavad lääne poolt alates pilved ja sadu hõrenema. Puhub lõuna- ja kagutuul 6–11, puhanguti kuni 17, saartel ja rannikul 8–15, puhanguti kuni 22 meetrit sekundis. Saartelt alates pöördub tuul järk-järgult edelasse ja hakkab õhtul sisemaal nõrgenema. Sooja on 13–18 kraadi.

Peipsi järvel tugevneb lõuna- ja kagutuul 6–11, puhanguti kuni 17 meetrit sekundis. Pärastlõunal pöördub tuul edelasse. Lainekõrgus on 0,9–1,7 meetrit. Keskpäeva paiku hakkab vihma sadama, võib olla äikest ja sadu on ajuti tugev. Nähtavus on hea või mõõdukas. Sooja on 15–17 kraadi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles