Nädala lõpp toob lumesaju ja tugeva tuule

BNS
Copy
Lumesadu Tallinna südalinnas. Pilt on illustreeriv.
Lumesadu Tallinna südalinnas. Pilt on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi toob nädala lõpp lumesaju ja tugeva tuule.

Laupäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-12, rannikul puhanguti kuni 16 m/s, hommikuks veidi nõrgeneb. Sooja on 2-6 kraadi. Päeval on peamiselt pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma. Puhub lõunakaare tuul 3-8, puhanguti kuni 12 m/s. Sooja on 6-11, tuulele avatud rannikul 3-5 kraadi.

Pühapäeva öösel on pilves ilm. Ajuti sajab vihma, hommikul paiguti sekka lörtsi. Puhub lõunakaare tuul 2-8, hommikuks pöördub põhjarannikul kirdesse ja tugevneb 7-12, puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 1-6 kraadi. Päeval on pilves ilm. Sajab vihma ja lörtsi, põhja poolt alates läheb sadu üle lumeks. Paiguti tuiskab. Õhtul Põhja-Eestis sadu lakkab ja kohati on selgimisi. Puhub kirdetuul 6-11, puhanguti 14, saartel ja rannikul 10-15, puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on ennelõunal Põhja-Eestis vahemikus -1 kuni +1, Lõuna-Eestis +2 kuni +6 kraadi, õhtuks langeb kõikjal 0 kuni -4 kraadini. Teed muutuvad libedaks!

Esmaspäeva öösel pilvisus järk-järgult hõreneb. Lõuna-Eestis sajab lund, võib kergelt tuisata, Hommikuks sadu lakkab. Puhub kirdetuul 5-12, saartel ja rannikul 8-14, puhanguti kuni 20 m/s, pärast keskööd pikkamööda nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus -2 kuni -6 kraadi. Päeval on vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub kirde- ja idatuul 5-11, rannikul puhanguti 15 m/s, õhtuks tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on vahemikus -1 kuni +3 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles