Austraalia maastikupõlengud on nõudnud üle 170 inimelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A wildfire rages up a gully near Kinglake, some 100 kms northeast of Melbourne on February 9, 2009. The wildfires, which started on February 7, have become the deadliest in Australia's history leaving at least 131 dead amid a landscape of charred homes, bodies and devastated communities.   AFP PHOTO/Paul CROCK
A wildfire rages up a gully near Kinglake, some 100 kms northeast of Melbourne on February 9, 2009. The wildfires, which started on February 7, have become the deadliest in Australia's history leaving at least 131 dead amid a landscape of charred homes, bodies and devastated communities. AFP PHOTO/Paul CROCK Foto: PAUL CROCK/AFP

Austraalia lõuna- ja kaguosas lõõmavad ajaloo rängimad maastikutulekahjud on nõudnud juba vähemalt 171 inimelu.


Mapiirkondades on maha põlenud terved asulad. Politsei teatel leiti sadadest tuhaks põlenud hoonetest uusi ohvreid. Inimesed on hukkunud ka põgenemisel oma autodes.

Politsei kahtlustab, et riigi suuruselt teise linna Melbourne´i lähedal lõõskavad tulekahjud said alguse süütamisest, vahendas BBC News. Peaminister Kevin Rudd nimetas televisioonile antud intervjuus põlenguid massimõrvaks ja lubas süüdlased vastutusele võtta, vahendas Reuters.

Tules on hävinud kümneid tuhandeid hektareid maad ja ainuüksi riigi kaguosas asuvas Victoria osariigis lõõmab praegu 31 tulekollet, teatas AFP.

Laupäeval alguse saanud põlenguid soodustab erakordne kuumalaine ja tugev tuul. Mitmes osariigis tõusis õhutemperatuur nädalavahetusel kohati 47 kraadini, kuid meteoroloogid prognoosivad kuumalaine jätkumist.

Austraalia senine kõige traagilisem maastikupõleng toimus 1983. aastal, kui kahes osariigis hukkus kokku 75 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles