KUUPROGNOOS Keskkonnaagentuur: talv märtsis veel ei taandu

BNS
Copy
Pakane.
Pakane. Foto: Dmitri Kotjuh

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi järgi talv märtsis veel ei taandu ning valmis tuleb olla ka alla kümne kraadi langevateks külmapügalateks.

Märts algab kõrgrõhuala ülemvõimuga ja tavapärasest soojemalt. Alates 5. märtsist õhutemperatuur langeb. Oodata on tavapärast mõõdukalt külmade ööde ja väheste soojakraadidega päevi.

8. märtsi paiku võib lõuna poolt Eestisse ulatuda madalrõhuala serv, mis toob paiguti lund ja paisutab kirdetuult. Seejärel saavutab ülekaalu taas kõrgrõhuala ning öine miinimum langeb sisemaal paiguti -10 kraadist madalamale, päevamaksimumid tõusevad 0 kraadi ümbrusse.

Kuu teisel poolel on oodata ilma soojenemist ning päevamaksimumid tõusevad mõnel päeval üle 10 kraadi, sademeid on ikka vähe. Kuu lõpus võib loodest saabuv tsüklon tuua lume- ja lörtsisadu ning ilm külmeneb lühiajaliselt.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi piires, kusjuures paljude aastate keskmine on -1,8 kuni +0,6 kraadi. Sademeid on normi piires või veidi vähem, kusjuures norm on 27-43 millimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles