KUUPROGNOOS Veebruari ilm tõotab tulla muutlik, külma on oodata kuu lõpul

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Sulailm Tallinnas
Sulailm Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu

Veebruarikuu ilm tõotab tulla muutlik, talvisemat palet näitab ilmataat kuu viimasel dekaadil, prognoosib keskkonnaagentuur. Kuu keskmine õhutemperatuur peaks tulema kokkuvõttes normilähedane.

Prognoosi kohtaselt on veebruarikuu algus tavapärasest soojem, sest Atlandilt suunab jõuline jugavool järjest uusi ja aktiivseid madalrõhkkondi Skandinaavia põhjaalade suunas ning nende survel tõuseb tuul sageli tormiseks. Läänemere ümbrus jääb keeriste pehmemasse lõunaserva. Öösiti langeb küll õhutemperatuur üürikeseks alla 0°C, päeval kerkib aga plusspoolele. Liigub üle sajuvööndeid, millest tuleb enamasti lörtsi, sekka ka vihma.

Alates 5.veebruarist pöördub õhuvool loodesse ja algab külmema õhu sissetung. Õhutemperatuur langeb alla 0°C ja püsib ka päeval miinuspoolel. Madalrõhkkondade aktiivsus väheneb ja Läänemere piirkonda jõudvad keerised tuult jõuliselt ei tõsta, aga toovad aeg-ajalt lund.

10. veebruari paiku saabub uuesti nelja-viie päevane pehmem periood, mil päevane õhutemperatuur pisut üle 0°C tõuseb.

Veebruari viimasel kolmandikul peaks taastuma loodevool ja ilm talvisemaks muutuma.

Muutlike ilmadega kuu keskmine õhutemperatuur tuleb kokkuvõttes normi lähedane (norm -5,3..-1,4°C). Sademeid on normist pisut vähem (norm 29..49 mm).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles