Öö vastu pühapäeva oli mitmel pool väga külm, uus nädal tõotab tulla soojem

ilmajaam.ee
Copy
Jäide ja kiilasjää on väga ohtlikud, sest ladestus on sageli äärmiselt libe.
Jäide ja kiilasjää on väga ohtlikud, sest ladestus on sageli äärmiselt libe. Foto: Timo Arbeiter

Laupäeva ööl vastu pühapäeva langesid mitmel pool Eestis temperatuurid väga madalale. Keskkonnaagentuur raporteeris laupäeval kella 16.50 seisuga Põhja- ja Kirde-Eestis temperatuurivahemikuks -15…-20 °C. Uus nädal tõotab tulla soojem. 

Laupäeval jagas sünoptik Kairo Kiitsak sotsiaalmeedias X (endine Twitter – toim.) pilti sellest, kuidas temperatuur oli õhtul Lääne-Viru maakonnas Simunas -24,1°C. Kiitsak täpsustas pühapäeva hommikul, et öösel oli madalaim temperatuur -25,2°C.

Pühapäeval on pilves selginemistega ilm ning temperatuur tõuseb keskkonnaagentuuri andmetel õhtuks -1…-7°C, saartel ja läänerannikul 0…+2°C. Saartel lubab lörtsi ja vihma, esineb jäidet. Lõuna- ja edelatuul on 4-10, puhanguti 13, saartel ja rannikul 9-15, puhanguti kuni 21 meetrit sekundis.

Keskkonnaagentuur kirjutab, et tuleva nädala alguses on keerulised ilmaolud. Esmaspäeval 22. jaanuaril tugevneb lõuna- ja edelatuul, puhanguti on 15 meetrit sekundis. Saartel ja rannikul on puhangud kuni 21 meetrit sekundis, ennelõunal jätkub tugevnemine kuni 20, saartel ja rannikul kuni 26 meetrini sekundis. Lisaks laieneb ennelõunal lume- ja lörtsisadu ning tuiskab.

Keskkonnaagentuur hoiatab, et esmaspäeval sajab mitmel pool jäävihma ning pärastlõunal on jäiteoht suur. Lume- ja lörtsisadu koos tuisuga piiravad nähtavust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles