Amet hoiatab: täna õhtul algav tihe lumesadu ja tuisk muudavad teeolud väga keeruliseks

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tuisk
Tuisk Foto: Elmo Riig

Saartele jõuab täna õhtul tihe lumesadu, mis laieneb öö jooksul üle Eesti. Kagu- ja lõunatuul tugevneb eeskätt saartel ja rannikul. Lumesadu ja tuisk jätkuvad homme päeval, mis muudavad teeolud keeruliseks.

Täna öösel ja homme päeval saavad teeolud üle Eesti olema väga keerulised. Sajus ja tuisus muutuvad teed väga libedaks ja nähtavus halvaks. Lumelisa on oodata 5-10 cm, paiguti kuni 15 cm. Temperatuurid jäävad miinuspoolele.

Transpordiamet palub varuda homme hommikul ja päeval sõitudeks oluliselt rohkem aega kui tavapäraselt. Saju aladel tuleb vähendada oluliselt lubatud sõidukiirust, hoida tavapärasest suuremat pikivahet ning arvestada pidurdusmaa olulise pikenemisega.

Tallinna ringteel ning Tallinna sissesõiduteedel on homme hommikusel tipptunnil raskete teeolude tõttu tõenäolised ka suuremad ummikud. Homme õhtuks taandub sadu idapoole ning teeolud paranevad.

Amet palub liiklejatel arvestada, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustus ega sobilik liiklemiseks tuisu, tiheda lumesaju ja libedaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles